Il·lustració

JordiPlanaM
Plana i Martí, Jordi

Palafrugell, 1939-2020

Pinto i dibuixo des dels 10 anys, encara que amb pauses en diferents èpoques. He treballat tota la meva vida (fins que varen tancar portes) a l'Industria Corchera Bertran d'administratiu.
Referent a la meva vida com a pintor:
He fet els cartells de tots els concerts de Joventuts musicals, durant 25 anys. També cartells per les Festes de Primavera.
Ara faig els cartells de les òperes en audiovisuals que es programen al teatre de Palafrugell.
També he fet els mapes de l'Empordanet i de Fitor.
En col•laboració amb en Josep Castelló, varem fer el mapa La costa del Empordanet.
També he col•laborat fent el grafisme de diversos llibres que s'han editat.
Inicialment pintava a oli, fins que fa uns 30 anys vaig descobrir i amb vaig interessar per l'informàtica. I fa uns 10 anys que vaig començar a fer il•lustració digital i ho he anat mostrant al meu compte del  Facebook i al d' l’ Instagram de manera que ara ja compto amb més de 600 obres.
Una vintena d’aquestes s’inclouen a l’exposició d’Arteca (biblioteca) i del teatre Municipal de Palafrugell (visitable fins al 8 de març de 2020)

Catàleg d'artistes Il·lustració

alexQuilesAutoretrat.JPG
Quiles, Alex

1986

A veces me imagino un mundo blanco en el que figuras efímeras nacen. Cuando más intento enfocar su imagen, más se diisipan, como cuando una intenta recordar un sueño justo al despertar.

Esta obra refleja esas búsquedas en el mundo opalecente... Purgatorio.

Alex Quiles

 

Catàleg d'artistes Il·lustració

MiquelRos
Ros, Miquel

Palafrugell 1942-2016.

Excel.lent dibuixant a la ploma, la seva obra confeccionada sempre sobre la base d'un esbós tret al natural, és minuciosa i ben acabada, assolint el punt més àlgid quan s'enfronta a la vegetació i més concretament als arbres. És aleshores quan la ma de l'artista exhibeix tot el seu virtuosisme i és capaç de captar, matisant llums i ombres amb una plasticitat difícilment superable, tota la màgia del regne vegetal. (Text extret del catàleg de l'exposició feta a Vic l'any 2004).

Catàleg d'artistes Il·lustració

BrunaValls
Valls Murtra, Bruna

Palafrugell, 1989

Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona, on es llicencià en l’especialitat de pintura. Després va cursar un postgrau d’Il·lustració Creativa a l’Escola Universitària de Disseny i Art EINA (Barcelona).

Ha il·lustrat els títols següents:

  • Passos 3. Nivell Intermedi; Ed Octaedro, Barcelona (2015)
  • Llengua catalana i literatura ESO 3; Text-La Galera, Barcelona (2015)
  • Indians; Assossiació de municipis indians (2014)
  • ¡Soy artista!; Ed Orino, Barcelona (2014)
  • Grandes mentiras sobre el jamón; Lunwerg Editores, Barcelona (2013)
  • La Xefla Receptari; La Xefla (2011)
  • Hop!; Ed Cruïlla, Barcelona (2008)

 

Ha participat en diverses exposicions col·lectives a Barcelona amb projectes diferents de pintura i dibuix. L’any 2014 va exposar a la mostra SPOTLIGHT ON READING a la fira del llibre infantil de Bolonya, un referent mundial pel que fa al món de la il·lustració. Aquest mateix any va col·laborar amb Philip Stanton en la realització del mural pel Mobile World Congress (Barcelona). El 2015 va participar a les exposicions col·lectives September Song i Moments in Time al Gateway Art Center (Nova York); així com a l’Hipermerc’art by Moritz, exposició organitzada per la Galeria Safia Art Contemporani (Barcelona). Enguany la seva obra ha sigut seleccionada per formar part de l’Exposició d’il·lustradors de la Fira de Bolonya.

 

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Catàleg d'artistes Il·lustració