Bosch, Manel
PINTANT PER LA COSTA DE L'EMPORDANET
  • Dissabte, 29 Setembre 2012

Paisatges del confinament

  • Dijous, 02 Setembre 2021
Dijous, 30 Setembre 2021

Montgat, 1944

Manel Bosch viu entre Aigua Xelida i Barcelona. És un dels pintors de la nostra Costa Brava. Pinta com ho sent, el que sent, aliè a pressions, lliure. No prodiga les seves exposicions; tampoc és pintor de creació ràpida. Cada obra requereix el seu temps i ell l’hi dóna. És fidel captador de la realitat i, especialment, de la llum, ja que no en va és pintor pleinairista, que aprècia enfrontar-se directament amb el tema.
Manel Bosch, des del paisatge, la marina, els interiors, dibuixos i olis, demostra la seva capacitat d’assimilació dels conceptes estètics impressionistes, per a través de la pròpia personalitat donar-los-hi nou alè i vitalitat. La seva pinzellada és àmplia, generosa amb la matèria, de coloracions directes; traspuen les seves teles una mediterraneïtat, gairebé en el mateix sentit dels noucentistes, sense tenir els mateixos miralls de gestualitat, però si recordo el moviment noucentista, és per la passió del perfeccionisme que viu l’obra de Manel Bosch, amb la precisió i ordenació dels volums, res és deixat a l’atzar, es cerca la perfecció, el treball artístic ben fet, i certament, ho aconsegueix. La seva contribució a la pintura es fonamenta en la capacitat de captar diferents ambients i també en la cura tècnica que té, sobretot pel que fa a solucionar problemes de perspectiva i de composició. La llum és important en la seva obra, tant, que l’artista s’esforça en esbrinar i detallar els canvis lumínics que es produeixen en segons quins moments del dia i els introdueix amb gran delicadesa a la seva pintura.

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Exposició paisatges del confinament

Qualificat per la crítica com a “veu impressionista”, Manel Bosch empra, això sí, l’impressionisme, amb totes les seves possibilitats d’expressió i poètica. Els temes (marines, interiors, urbans, etc.) amb vida en cada lloc, color i alegria en el moviment, i un ambient càlid que crea a arreu i adaptant-se a cada lloc. Recrea la natura amb elegància i plena riquesa d’elements.
El resultat és el d’una obra plena de bon gust, i sobretot feta amb ofici i art. Un llarg llistat d’exposicions i de premis donen raó del mestratge de l’artista.

0.0/5 Rating (0 vots)

Comparteix-me!

Deixa un comentari

Estás comentando como invitado.
Prova anti-spam: completa el puzzle!