Catàleg d'artistes

Claudia_Carreras.JPG
Carreras, Clàudia

Des de ben petita m’ha encantat dibuixar i pintar. Suposo que ser filla de professora de P-5 et fa ser molt curosa en el traç, precisa en l’elecció dels colors, atenta a les formes de les figures…

Més endavant, vaig iniciar els estudis artístics a l’escola d’art “El Balcó” de Cerdanyola del Vallès, on vaig desenvolupar la major part de la meva trajectòria artística. I més recentment, he perfeccionat els meus coneixements d’art amb diferents artistes de renom com són en Samuel Salcedo i l’Oriol Teixidor, a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.

Les exposicions més importants que he realitzat a partir de 2010 han estat a la galeria d’art “El Balcó” de Cerdanyola del Vallès, a la galeria “Arteca” de la Biblioteca de Palafrugell, Mirades, al “B’art” de l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès, Expressions, i al Círcol Maldà de Barcelona, Espectadors.

El 2013 he començat a explorar el terreny internacional, exposant les meves obres a la fira d’art Art Shopping del Carrousel du Louvre a París, i a la fira Arte Padova, d’Itàlia.

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Pintura Catàleg d'artistes

MoONTSERRAT_Abril
Català, Montserrat (MoONTSERRAT Abril)

FORMACIÓ ACADÈMICA
- Llicenciatura de Belles Arts a la UB, Barcelona 2012.
- Pràctiques a l'empresa Zeroquatre com a ajudant d'atrezzista i regidoria en la sèrie "Gran Nord" produïda per Veranda TV i TV3. Barcelona, 2011.
- Beca Erasmus per estudiar a la Hochschule für Grafik und Buchkunst de Leipzig, Alemanya, curs 2010-11.
- Cursos intensius de gravat i estampació amb Cebi Subirós a la Fundació Rodríguez-Amat de Les Olives, Girona, Agost 2007.
- Curs de Trompe l’Oeil a l’Escola Massana, Barcelona 2006.
- Graduat amb Batxillerat Artístic a l'Escola d'Art La Llotja de Barcelona, 2005.
- Primera part del Batxillerat Artístic cursat a l’Escola d’Art d’Olot, 2004.
- Workshop “El Club del Dibujo” amb América Sánchez, Escola d’Art de Vilanova i la Geltrú, Octubre 2005.
EXPOSICIONS / EXPERIÈNCIA PERSONAL (seleccionats)
- Exposició individual “Petites Reflexions” a la Biblioteca Palafrugell, 2020.
- Mural pel 25N al Centre de Joventut Can Genís, Palafrugell 2019.
- Mural al carrer pel Festival “Flors i Violes”, Palafrugell 2019.
- Mural a la terrassa del Braai pel grup Aeroclub, Pals 2018.
- Mural exterior al “Jardí de Mooma”, Fontanilles 2018.
- Mural a l’interior de l’Hotel Rosa, Begur 2018.
- Mural exterior d’uns 70 m2 a la façana de la Fonda Caner, Begur 2017.
- Mural d’uns 100 m2 al porxo de l’Hospital Palamós Gent Gran, 2017.
- Exposició col·lectiva a la sala d’exposicions de Hochschule für Grafik und Buchkunst de Leipzig, Alemania 2011.
- Exposició al BAC amb el projecte “Olor d’Abans”, Barcelona 2009.
- Exposició col·lectiva a la sala d’exposicions “Societat l’Amistat” pel projecte “Women For Today” (W4T), Cadaqués 2009.
- Co-autora de la serie “La Metamorfosis de la Palomita” produïda per la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya, Barcelona 2008-2009.
- Col·laboració amb el projecte LiveSoundtracks, 2008.
- Exposició personal de gravats al restaurant Pa i Raïm, Palafrugell 2007.

Si en voleu saber més, cliqueu aquí

 

Pintura Catàleg d'artistes Fons Arteca - Il·lustració

craig
Clark, Craig Malcolm

Eastbourne (Gran Bretanya), 1949

És un submarinista professional que va començar a practicar la immersió als vuit anys d'edat i que el 1964 es va instal·lar a Tamariu, on compagina el seu treball amb l'afició a la fotografia subaquàtica. Gran amant i coneixedor del medi marí de la nostra costa, l'any 2005  va il·lustrar el calendari editat per l'¡ajuntament de Palafrugell amb imatges de la flora i fauna del fons marí. L'exposició que presenta a la biblioteca és de cavallets de mar, tots trobats al fons de Tamariu.

Catàleg d'artistes Fotografia

FcoCobos.JPG
Cobos, Francisco

 Huetor Tajar (Granada), 1941 Begur 2020

Aficionat a la fotografia i amant de la natura des de sempre, vaig comprar la meva primera càmera quan va néixer el meu primer fill , però només vaig anar fent fotos, com la immensa majoria, en els viatges,  les vacances i en esdeveniments familiars .

Ha estat al jubilar-me i comprar-me una càmera digital quan he reprès l'afició . Després d'un temps sense decantar-me per cap tema en concret, en veure les propostes dels aficionats a la fotografia de natura, entre els quals es troba la meva filla, ha estat quan he orientat la meva afició cap a temes naturals: paisatges, flora i fauna .

Darrere del visor he descobert la gran quantitat i la gran varietat de flors i orquídies silvestres que tenim en els nostres camps, amb els seus vistosos i alegres colors i les seves elegants formes. Detalls en els que normalment no ens fixem i que són sorprenents.

Francisco  Cobos

 

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Catàleg d'artistes Fotografia

Costa_Sobrepera
Costa Sobrepera

Palafrugell, 1937

Més de cinquanta anys avalen la trajectòria artística de Josep Costa Sobrepera, comptats a partir de la primera presència pública del seu treball, realitzada l’any 1955 a l’antiga biblioteca de la seva vila natal, Palafrugell, per iniciativa del seu mestre, Lluís Medir Jofra. Onze anys abans, qui fou director de l’Escola d’Arts i Oficis li havia donat les primeres classes de dibuix, canalitzant així una afició sorgida a la infantesa del futur artista i que es va anar forjant amb el pas del temps, amb entusiasme i gran dedicació.
La predisposició vers l’art es manifesta en els primers anys del desenvolupament d’un infant. La percepció de la bellesa s’instal·la en el subconscient i la sensibilitat s’aguditza en un procés creatiu de recerca permanent. Els sentits es posen a treballar intensament per captar l’essència de tot allò que apareix davant l’incipient artista. La retina perfecciona la seva vital missió de captació, analitzant la llum, les ombres, els colors, les formes i siluetes; fragmentant paisatges, figures, rostres, objectes, mars i cels... Quan la informació està degudament processada, l’artista està en disposició de situar-se davnat la tela o del paper, de repartir la gamma cromàtica sobre la paleta. Està legitimat per apropiar-se de la bellesa aliena i iniciar el procés de creació artística.
Àlex Cebollero dins La retina i el paisatge.

Per saber-ne més cliqueu aquí

Pintura Catàleg d'artistes

MerchedeDalmau
Dalmau, Mercedes de

Pinto amb plumilla arbres, buscant la seva essència per apropar-los mes a les persones.
També pinto amb tinta xinesa negra i de colors sobre cartolina blanca. Utilitzo plumilles de diferents grossors i de vegades finalitzo amb pinzells.
Mercedes de Dalmau Espinet

Catàleg d'artistes Il·lustració

VictorDolzBiogr
Dolz, Víctor

Begur, 1945

Sota el títol Gent... Victor Dolz  presenta a la biblioteca de Palafrugell i a la sala del Teatre Municipal de Palafrugell la seva obra pictòrica.

Dolz, guionista i autor de curtmetratges, escriptor i pintor explica que intenta pintar rostres humans coneguts, persones properes, que configuren la seva visió de la persona com a individu. Ha de conèixer l’ànima d’aquella persona per poder captar la seva interioritat i plasmar-la a la tela. Un pintor inquietant, que ofereix una visió particular sobre la bellesa i la relativitat d’aquesta, així com el pas del temps.

Fugint de la representació en el sentit figuratiu, l’artista aborda la visió més expressionista donant un sentit imaginatiu al retrat, més enllà del decorativisme i la complaença.

Josep Martinell escriu sobre la pintura d’en Víctor: “Jo crec que un artista ha d’expressar les seves emocions amb mitjans emocionants. És essencial. (…) Dolz, malgrat el seu nom, rebutja la dolcesa d’una pintura massa bonica per inquietar-nos amb una pintura de presagis angoixants.”

L’estil pictòric de Dolz, ens recorda al pintor irlandès Francis Bacon, donant a llum la part més amagada de l’ànima. També ens remet als clàssics com Goya, Solana, Soutine, entre d’altres.

Una visió íntima i personal de l’ésser humà, retratant la persona amb tots els seus matisos. Així és Víctor Dolz. 

(Text cedit pel Museu del Suro)

 

Pintura Catàleg d'artistes

ManuelaErranibis
Errani, Manuela

Vaig néixer a lsola Comacina (Como) i sempre he viscut a Milà. Des de fa alguns anys visc a Abbiategrassso (Milà) .Des de l'any 2000 passo molts mesos a l'any a Calella de Palafrugell.

Des que tinc memòria sempre he pintat i dibuixat qualsevol cosa que em cridés l'atenció,utilitzant tot tipus de materials.

Era una autodidacta, enamorada dels grans mestres de la pintura. Però tenia una cosa ben clara: amb el talent que a vegades ens dona la mare naturalesa, no n’hi ha prou, cal una adequada preparació.

Quan els compromisos familiars comencen a deixar una mica d'espai, en els primers anys vuitanta, freqüento cursos de pintura sobre ceràmica, vidre i  teixits. Seguidament em matriculo a la Civica Scuola d'Arte "COVA" de Milano i al cap de tres anys aconsegueixo el diploma de Ceramista-Decoradora.

Superat l'examen d'admissió em matriculo a la Accademia delle Belle Arti de Brera, una de les més importants d'ltàlia, i  5 anys després obtinc el Diploma de Dibuix i Tècniques Pictòriques.

També a la Accademia delle Belle Arti di Brera em matriculo a la Lliure Escola de Nu on hi passo tres anys.

En pintura em vull sentir lliure de qualsevol esquema o moda, utilitzant tot tipus de materials: oli, acrílic, aquarel•la, llapis, carbó etc. i certament també basant-me en la meva preparació acadèmica, quan un objecte em crida l'atenció el pinto seguint el meu instint, però sempre sense sentir-me condicionada per velles o noves propostes de mercat, segueixo  únicament l'emoció que em transmet l'objecte: una llum particular... una figura... un camp de flors.. un paisatge o simples objectes d’us quotidià.

Penso que un pintor, també quan representa un objecte real, no representa la realitat pura i simple com pot fer per exemple un objectiu fotogràfic sinó que revela una realitat amagada, filtrada per la pròpia sensibilitat.

Crec que és un dels motius pels quals la pintura mai no morirà, sobretot en una època super-tecològica com l’ actual.

He participat en nombrosos concursos i mostres obtenint importants reconeixements.

-1996/06 COL•LECTIVA  GALLERIA G.T.L. Chiasso ( Suïssa)

-1996/08 CONSURS DE PINTURA CITTA di DONGO (CO)- MENCIÒ ESPECIAL

-1997106 COL•LECTIVA de pintura GALLERIA G.T.L. Chiasso (Suïssa)

-1997/02 EXTEMPORÀN|A de PTNTURA COMUNE di MAGENTA (Milà) " La mia Magenta "

-1997/04 CONCURS DE PiNTURA CITTA di MAGENTA "GALLERIA casa GIACOBBE"-

-1998/03 CONCURS DE PTNTURA CITTA',di MAGENTA

-1998/06 INDIVIDUAL " GALLERTA G.T.L." Chiasso ( Suissa)

-1998/08 INDIVIDUAL al Show-room SOC. KRAFT JACOBJ YUARD Milano

-1998/10 COL•LECTIVA ASSOCIACIÓ dels artistes " LA GALLERIA" Rapallo (GÈNOVA)

-1998/12 PARTICIPACIÓ EXPO'"ARTE ROMA" SALONE INTERNAZIONALE D'ARTE MODERNA CONTEMPORANEA

-1999/06 EXTEMPORANIA CONCURS DE PTNTURA " ClTTÀ di LUINO (2a posició). Menció especial del Jurat

-1999 COL•LECTIVA "GALLERIA D'ARTE”,CENTRO SEVER"-(MLÀ)

-1999/09 COL•LECTIVA ASSOCIACIÓ D',ARTTSTES "LA GALLERIA" RAPALLO (GÈNOVA)

-2000/06 ACCADEMIA di BELLE ARTI di BRERA. MOSTRA COMMEMORATIVA del BICENTENARI de la mort de GIUSEPPE PARlNl. Bosisio Parini (COMO)

-200/09 CONCURS" GALLERIA D'ARTE 200O”-TROFEO BRERA- MEDALLA 2'posició Medalla de plata Menció especial del Jurat –MILÀ

-2001/01 CONCURS I NTERNACIONAL DE PINTURA I GRÀFICA - GALLERIA EUSTACHI XXVIII edició . Menciò especial del jurat- MlILÀ

-2006/10 COL.LECTIVA AQUARELES - CENTRO Fl LOLOGICO MILANESE (MILÀ)

-2001 OBRES EXPOSADES EN PERMANÈNCIA a la Galeria d’art ART CALELLA" Calella de Palafrugell.

-2010 OBRA EXPOSADA EN PERMANÈNCIA - Castello Visconteo di ABBIATEGRASSO (MILÀ).

-2010 OBRES EXPOSADES A LA GALERIA D'ART "EL FUSTO"' Calella de Palafrugell 

-2010/11 CONCURS NACIONAL D'ART BIENNAL " CITTA DUCALE" Vigevano (PAVIA)

- INDIVIDUAL D'AQUAREL•LES –Restaurant “ BELLA LOLA “ Calella de Palafrugell

-2007/2014 MOSTRES COL•LECTIVES ANUALS “ AMICI DELL’ARTE” –Abbiategrasso (MILÀ)

-2015  MOSTRA COL·LECTIVA per A L' EXPO de MILÀ

OBRES PUBLICADES A :

-GRAFICHE RICORDI ARTE – MILANO – Italia 2004- 2005- 2006

-ACCADEMIA di BELLE ARTI di BRERA (MI - Italia) SCUOLA SUPERIORE degli ARTEFICI-  1996/97 

ACCADEMIA di BELLE ARTI -PUBLICACIÓ DE LES MILLORS OBRES PER LA COMMEMORACIÓ DEL BICENTENARI DE LA MORT DE GIUSEPPE PARINI –ediciò 2000.

-CALENDARI DE CALELLA Di PALAFRUGELL -2011- AQUAREL·LES. Editat per l' Associació Recreativa Xocolatera de Palafrugell.

“ LA BATTAGLIA DEL PONTE ROZZO”-OBRA citada en el llibre: SHAKESPEARE e l’ULTIMA CASTELLANA di ABBIATE – edició 2013 

Traducció de l’italià al català Michela Caputo.

Text facilitat per l’artista.

 

Pintura Catàleg d'artistes