Pintura

Claudia_Carreras.JPG
Carreras, Clàudia

Des de ben petita m’ha encantat dibuixar i pintar. Suposo que ser filla de professora de P-5 et fa ser molt curosa en el traç, precisa en l’elecció dels colors, atenta a les formes de les figures…

Més endavant, vaig iniciar els estudis artístics a l’escola d’art “El Balcó” de Cerdanyola del Vallès, on vaig desenvolupar la major part de la meva trajectòria artística. I més recentment, he perfeccionat els meus coneixements d’art amb diferents artistes de renom com són en Samuel Salcedo i l’Oriol Teixidor, a l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.

Les exposicions més importants que he realitzat a partir de 2010 han estat a la galeria d’art “El Balcó” de Cerdanyola del Vallès, a la galeria “Arteca” de la Biblioteca de Palafrugell, Mirades, al “B’art” de l’Ateneu de Cerdanyola del Vallès, Expressions, i al Círcol Maldà de Barcelona, Espectadors.

El 2013 he començat a explorar el terreny internacional, exposant les meves obres a la fira d’art Art Shopping del Carrousel du Louvre a París, i a la fira Arte Padova, d’Itàlia.

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Pintura Catàleg d'artistes

126CampaneraAngels.JPG
Configuració cromàtica (de l'exposició)

acrílic s/ tela
80 x 42 cm

Costa_Sobrepera
Costa Sobrepera

Palafrugell, 1937

Més de cinquanta anys avalen la trajectòria artística de Josep Costa Sobrepera, comptats a partir de la primera presència pública del seu treball, realitzada l’any 1955 a l’antiga biblioteca de la seva vila natal, Palafrugell, per iniciativa del seu mestre, Lluís Medir Jofra. Onze anys abans, qui fou director de l’Escola d’Arts i Oficis li havia donat les primeres classes de dibuix, canalitzant així una afició sorgida a la infantesa del futur artista i que es va anar forjant amb el pas del temps, amb entusiasme i gran dedicació.
La predisposició vers l’art es manifesta en els primers anys del desenvolupament d’un infant. La percepció de la bellesa s’instal·la en el subconscient i la sensibilitat s’aguditza en un procés creatiu de recerca permanent. Els sentits es posen a treballar intensament per captar l’essència de tot allò que apareix davant l’incipient artista. La retina perfecciona la seva vital missió de captació, analitzant la llum, les ombres, els colors, les formes i siluetes; fragmentant paisatges, figures, rostres, objectes, mars i cels... Quan la informació està degudament processada, l’artista està en disposició de situar-se davnat la tela o del paper, de repartir la gamma cromàtica sobre la paleta. Està legitimat per apropiar-se de la bellesa aliena i iniciar el procés de creació artística.
Àlex Cebollero dins La retina i el paisatge.

Per saber-ne més cliqueu aquí

Pintura Catàleg d'artistes

VictorDolzBiogr
Dolz, Víctor

Begur, 1945

Sota el títol Gent... Victor Dolz  presenta a la biblioteca de Palafrugell i a la sala del Teatre Municipal de Palafrugell la seva obra pictòrica.

Dolz, guionista i autor de curtmetratges, escriptor i pintor explica que intenta pintar rostres humans coneguts, persones properes, que configuren la seva visió de la persona com a individu. Ha de conèixer l’ànima d’aquella persona per poder captar la seva interioritat i plasmar-la a la tela. Un pintor inquietant, que ofereix una visió particular sobre la bellesa i la relativitat d’aquesta, així com el pas del temps.

Fugint de la representació en el sentit figuratiu, l’artista aborda la visió més expressionista donant un sentit imaginatiu al retrat, més enllà del decorativisme i la complaença.

Josep Martinell escriu sobre la pintura d’en Víctor: “Jo crec que un artista ha d’expressar les seves emocions amb mitjans emocionants. És essencial. (…) Dolz, malgrat el seu nom, rebutja la dolcesa d’una pintura massa bonica per inquietar-nos amb una pintura de presagis angoixants.”

L’estil pictòric de Dolz, ens recorda al pintor irlandès Francis Bacon, donant a llum la part més amagada de l’ànima. També ens remet als clàssics com Goya, Solana, Soutine, entre d’altres.

Una visió íntima i personal de l’ésser humà, retratant la persona amb tots els seus matisos. Així és Víctor Dolz. 

(Text cedit pel Museu del Suro)

 

Pintura Catàleg d'artistes

ManuelaErranibis
Errani, Manuela

Vaig néixer a lsola Comacina (Como) i sempre he viscut a Milà. Des de fa alguns anys visc a Abbiategrassso (Milà) .Des de l'any 2000 passo molts mesos a l'any a Calella de Palafrugell.

Des que tinc memòria sempre he pintat i dibuixat qualsevol cosa que em cridés l'atenció,utilitzant tot tipus de materials.

Era una autodidacta, enamorada dels grans mestres de la pintura. Però tenia una cosa ben clara: amb el talent que a vegades ens dona la mare naturalesa, no n’hi ha prou, cal una adequada preparació.

Quan els compromisos familiars comencen a deixar una mica d'espai, en els primers anys vuitanta, freqüento cursos de pintura sobre ceràmica, vidre i  teixits. Seguidament em matriculo a la Civica Scuola d'Arte "COVA" de Milano i al cap de tres anys aconsegueixo el diploma de Ceramista-Decoradora.

Superat l'examen d'admissió em matriculo a la Accademia delle Belle Arti de Brera, una de les més importants d'ltàlia, i  5 anys després obtinc el Diploma de Dibuix i Tècniques Pictòriques.

També a la Accademia delle Belle Arti di Brera em matriculo a la Lliure Escola de Nu on hi passo tres anys.

En pintura em vull sentir lliure de qualsevol esquema o moda, utilitzant tot tipus de materials: oli, acrílic, aquarel•la, llapis, carbó etc. i certament també basant-me en la meva preparació acadèmica, quan un objecte em crida l'atenció el pinto seguint el meu instint, però sempre sense sentir-me condicionada per velles o noves propostes de mercat, segueixo  únicament l'emoció que em transmet l'objecte: una llum particular... una figura... un camp de flors.. un paisatge o simples objectes d’us quotidià.

Penso que un pintor, també quan representa un objecte real, no representa la realitat pura i simple com pot fer per exemple un objectiu fotogràfic sinó que revela una realitat amagada, filtrada per la pròpia sensibilitat.

Crec que és un dels motius pels quals la pintura mai no morirà, sobretot en una època super-tecològica com l’ actual.

He participat en nombrosos concursos i mostres obtenint importants reconeixements.

-1996/06 COL•LECTIVA  GALLERIA G.T.L. Chiasso ( Suïssa)

-1996/08 CONSURS DE PINTURA CITTA di DONGO (CO)- MENCIÒ ESPECIAL

-1997106 COL•LECTIVA de pintura GALLERIA G.T.L. Chiasso (Suïssa)

-1997/02 EXTEMPORÀN|A de PTNTURA COMUNE di MAGENTA (Milà) " La mia Magenta "

-1997/04 CONCURS DE PiNTURA CITTA di MAGENTA "GALLERIA casa GIACOBBE"-

-1998/03 CONCURS DE PTNTURA CITTA',di MAGENTA

-1998/06 INDIVIDUAL " GALLERTA G.T.L." Chiasso ( Suissa)

-1998/08 INDIVIDUAL al Show-room SOC. KRAFT JACOBJ YUARD Milano

-1998/10 COL•LECTIVA ASSOCIACIÓ dels artistes " LA GALLERIA" Rapallo (GÈNOVA)

-1998/12 PARTICIPACIÓ EXPO'"ARTE ROMA" SALONE INTERNAZIONALE D'ARTE MODERNA CONTEMPORANEA

-1999/06 EXTEMPORANIA CONCURS DE PTNTURA " ClTTÀ di LUINO (2a posició). Menció especial del Jurat

-1999 COL•LECTIVA "GALLERIA D'ARTE”,CENTRO SEVER"-(MLÀ)

-1999/09 COL•LECTIVA ASSOCIACIÓ D',ARTTSTES "LA GALLERIA" RAPALLO (GÈNOVA)

-2000/06 ACCADEMIA di BELLE ARTI di BRERA. MOSTRA COMMEMORATIVA del BICENTENARI de la mort de GIUSEPPE PARlNl. Bosisio Parini (COMO)

-200/09 CONCURS" GALLERIA D'ARTE 200O”-TROFEO BRERA- MEDALLA 2'posició Medalla de plata Menció especial del Jurat –MILÀ

-2001/01 CONCURS I NTERNACIONAL DE PINTURA I GRÀFICA - GALLERIA EUSTACHI XXVIII edició . Menciò especial del jurat- MlILÀ

-2006/10 COL.LECTIVA AQUARELES - CENTRO Fl LOLOGICO MILANESE (MILÀ)

-2001 OBRES EXPOSADES EN PERMANÈNCIA a la Galeria d’art ART CALELLA" Calella de Palafrugell.

-2010 OBRA EXPOSADA EN PERMANÈNCIA - Castello Visconteo di ABBIATEGRASSO (MILÀ).

-2010 OBRES EXPOSADES A LA GALERIA D'ART "EL FUSTO"' Calella de Palafrugell 

-2010/11 CONCURS NACIONAL D'ART BIENNAL " CITTA DUCALE" Vigevano (PAVIA)

- INDIVIDUAL D'AQUAREL•LES –Restaurant “ BELLA LOLA “ Calella de Palafrugell

-2007/2014 MOSTRES COL•LECTIVES ANUALS “ AMICI DELL’ARTE” –Abbiategrasso (MILÀ)

-2015  MOSTRA COL·LECTIVA per A L' EXPO de MILÀ

OBRES PUBLICADES A :

-GRAFICHE RICORDI ARTE – MILANO – Italia 2004- 2005- 2006

-ACCADEMIA di BELLE ARTI di BRERA (MI - Italia) SCUOLA SUPERIORE degli ARTEFICI-  1996/97 

ACCADEMIA di BELLE ARTI -PUBLICACIÓ DE LES MILLORS OBRES PER LA COMMEMORACIÓ DEL BICENTENARI DE LA MORT DE GIUSEPPE PARINI –ediciò 2000.

-CALENDARI DE CALELLA Di PALAFRUGELL -2011- AQUAREL·LES. Editat per l' Associació Recreativa Xocolatera de Palafrugell.

“ LA BATTAGLIA DEL PONTE ROZZO”-OBRA citada en el llibre: SHAKESPEARE e l’ULTIMA CASTELLANA di ABBIATE – edició 2013 

Traducció de l’italià al català Michela Caputo.

Text facilitat per l’artista.

 

Pintura Catàleg d'artistes

marionaesteba
Esteba, Mariona / Sans, Ivo

Mariona Esteba i Ivo Sans, sensibles a la lírica intrínseca de les paraules, aporten referències a la fonètica, l'ortografia i la vila de Palafrugell amb l'exposició VERSUS, un homenatge als mots que s'amaguen dins els llibres amb jeroglífics, anagrames i poemes visuals. Etimològicament, versus implica un camí. Aquest és el camí del diàleg: converses, paraules en joc i jocs de paraules. Vocals (rac, rec, ric, roc, ruc) i consonants. Sons, grafies i imatges. Elements que conviuen dins la biblioteca. L'art i la teca. Versos en forma de poesia visual. Mariona Esteba v.s. Ivo Sans

Pintura Catàleg d'artistes

Ona_Esteban
Esteban, Ona

Ara, m’és difícil posar en paraules el que sento mentres encara preparo aquesta exposició, no és còmode perquè encara vull quelcom que s’ha d’ exprimir, alguna cosa que no té límits i es mou dins l’ànima. Les “Aiguadores”, és la continuació d’ una idea que va començar fa 5 anys amb “Dones de fang i aigua”, exposició que vaig fer amb la ceramista Marta Rucabado a Ca la Pruna de Pals. Però si em paro a pensar, ve de més lluny, potser és l’origen de tot. Les meves primeres aquarel·les, que vaig fer a Asturies, ja estaven relacionades amb les dones d’aigua. De petita anava a les fonts, buscant de trobar-me alguna Xiana, també recordo a la meva àvia portant l’aigua a casa i rentant la roba amb altres dones al riu, mentres jo mirava els remolins i sentia que em parlava. Recordo la  olor de l’aigua dins el càntir i la foscor d’aquells ventres de fang. Ara sóc a la Mediterrània, ha canviat la llum i la profuntitat, però no la relació amb l’aigua. La aiguadora és una figura ancestral, primitiva, arcaica i mística i  aquesta cadena de dones que donen aigua, m’ha portat aquí, davant del mar.
Ona Esteban

Pintura Catàleg d'artistes

HermniaEstevaOlle001
Esteva, Herminia

Estudis a LLotja.,Escola de teatre Adrià Gual, Dansa Salvador Mel-lo Eulàlia Blasi. 

Beques a Perugia ,Tours i Paris, Estades i cursos d'estampació a Lyon . Curs de filosofía a Kiel. 

Llicenciada en filologia Francesa .Docència en Instituts i Acadèmies. 

Historial professional pictòric: 

 • Exposició individual a la Schautreppe de Zurich 1982. 
 • Exposicions col-lectives a Girona i Barcelona anys 90. 
 • Exposició individual "Màscares del sutge" a Barcelona,Galpon Sur 2000. 
 • Exposició individual "Del Mite a la desbandada" al Col-legi de Metges de Barcelona,2001. 
 • Exposició individual "Dones-LLum"a Magdala Textilcromies Barcelona 2001. 
 • Exposició individual "España,tormento y gozo"a l'espai Pere Pruna de l'ajuntament de Barcelona. 
 • Exposició col-lectiva Galería Toranto de Barcelona 2002. 
 • Exposició col-lectiva Galería Arc Cúbic de Barcelona 2002. 
 • Exposició individual "actituds davant la galerna" Galpón Sur Barcelona 2003 
 • Exposició en recolzament a la Plataforma argentina contra la impunidad.Galpon Sur 2003 
 • Exposició individual "Els ulls de les màscaras" Galeria Areatangent de Barcelona 2004. 

Si en voleu saber més cliqueu aquí

L'EXPOSICIÓ:

Per contemplar l'obra d'art podem atendre a la matèria i la forma. Si usem aquesta distinció estètica aplicada a Herminia Esteva, crec que s'enfronta al paper o al llenç i li dóna una empremta líquida; aquestes taques d'oli, de tinta, a vegades negres, altres acolorides són la matèria, però no són una pura matèria inert, sense moviment i sense vida, sinó que semblés que "vénen de gust" una determinada forma. I l'artista escolta, percep el batec d'aquestes taques, i es concentra per poder dominar-, donar-los una forma. Les taques manifesten una "predisposició" per transformar-se en "El cibernauta", caps de dona com "La dona de sorra"; figures de mites clàssics com "Janus", o "Torero Blues" amb la seva càrrega de sentit sacrificial; o figures dolents i amuntegades que expressen una crítica a la societat com "La cantonada"; o titelles còmiques o sinistres, o les que deserta dels seus amos i s'escapen. En aquesta darrera etapa de l'artista hi ha una tendència a la síntesi simbòlica, quasi minimalista; sense abandonar l'expressionisme de tota la seva obra de traços potents, que poden semblar inacabats, de vegades intencionadament trémuls. No només el dolor davant la vilesa del món, sinó també ironia, de vegades gairebé tendresa són el tarannà emocional amb el que torna al món el pòsit que aquest ha deixat en ella. (Julia Manzano, Doctora en Filosofia)

Pintura Catàleg d'artistes