Pintura

home1
Radresa, Floreal. -FLOREAL-

Perpinyà, 1946 - Palafrugell, 1997

Malgrat tota biografia sempre reservi sorpreses inesperades, girs feliços o dramàtics que ningú hauria pogut imaginar, hi ha començaments que de seguida hom intueix que hauran de marcar necessàriament el curs de la història que resta per escriure. El cas de Floreal (Perpinyà, 1946 - Palafrugell, 1996) podria resultar paradigmàtic: ell va ser un d’aquells nens nascuts a l’exili francès -com sabem, no sempre acollidor- i que mig per fortuna i mig per imperatiu familiar es va haver de formar en un ambient àvid de cultura i coneixement -cal enfortir la identitat a l’exili-, necessitat de reflexió política i diàleg en uns temps els de postguerra, no cal dir-ho, extremadament moguts.  

De filiació llibertària per via materna, el Floreal de l’exili va aprendre ràpid el caràcter relatiu de les fronteres així com la multitud de perversions que s’amaguen rere tantes convencions aparentment inòqües; sense anar més lluny, va haver de conviure amb la idea perversa de saber-s’hi estranger a totes les seves cases amb l’excepció tardana del seu Palafrugell definitiu.

La resta de la biografia de Floreal, com dèiem, és un desenvolupament extremadament coherent de tot allò que el destí ja havia fixat com a irreversible: el nen de l’exili es va convertir, encara de forma involuntària, en un nòmada arrossegat pels pols d’una família dividida i, només després, va esdevenir l’artista que tornaria al seu país natal, a prop de les arrels paternes -els Radresa de Palafrugell- i maternes -els Isgleas de Sant Feliu de Guíxols-. Molt amic dels seus i polemitzador insaciable, va consagrar la resta de la seva existència a l’elevadíssima empresa de no trair-s’hi mai a ell mateix.

Eudald Camps,  Crírtic d'art

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Pintura Catàleg d'artistes

Antonia_Riatos.JPG
Riatos, Antònia

Barcelona, 1925 - Palafrugell, 2015

Els inicis d’Antònia Riatos Gasó  com a pintora es remunten fins el 1960 quan realitza un curs preparatori de pintura, a càrrec del professor Albert Lience. El 1962, per recomanació del professor Brunet es matricula a l’Escola Massana al Curs Preparatori. Entre 1963 i 1966 efectua tres cursos a l’especialitat de Ceràmica, a més de 4 cursos de pintura entre 1966 i 1970. El 1975 ingressa al Cercle Artístic de Sant Lluc. En aquesta institució va practicar pintura d’estudi de figura i de natura morta, intervenint a les exposicions col·lectives anuals. En els últims anys ha exposat a La Bisbal i a vàries exposicions organitzades per l’Associació Internacional “Costa Brava” a Sant Antoni de Calonge, Begur i Palafrugell. Ha col·laborat també a les col·lectives organitzades pel Club Sant Jordi de Palafrugell.

Pintura Catàleg d'artistes

guillem_rocas
Rocas, Guillem

Les arrels en l'obra de Rocas: Raquel Medina, doctora en Historia de l'Art i crític membre de AICA, comenta l'obra de Guillem Rocas, en la qual destaca un lligam intens -físic i mental- entre les arrels i l'obra de l'artista gironí. Comenta el fet del seu naixement a Torroella de Montgrí, al peu d'aquesta muntanya llegendària de triple silueta, "alguns diriem que el Montgrí, més enllà d'un turó emblemàtic de l'Empordà, es quasi bé una religió. Si fos així en Rocas bé podria ser un dels seus principals sacerdots". Aquest paisatge és un referent ineludible i determinant en l'obra de Rocas. De fet el triangle, l'esfera i el rectangle que empren l'obra de l'autor "sintetitzen les formes dels tres relleus de què consta i tota una cosmologia montgritana".

Pintura Catàleg d'artistes

merceroig01
Roig, Mercé

Després de cursar els estudis de disseny de moda a Barcelona, a on vaig aprendre molt a dibuixar figura humana, vaig estar treballant en aquest camp al voltant dels deu anys.  Treballava a Barcelona i també hi vaig viure una temporada. Per motius que es podrien dir existencials, vaig decidir canviar de vida l’any 1999;  vaig venir a viure a Calella deixant el món de la moda. Mitjançant  persones que coneixia vaig començar a treballar a Palafrugell a on vaig conèixer persones amb les que vaig conectar de seguida i que van contribuir molt a fer-me sentir que havia trobat el meu lloc. Tot i que ja dibuixava i pintava des de petita, en aquest moment vaig començar a dibuixar i a pintar amb més constància i amb una altra espectativa. Ara convino la vida familiar (tinc dos fiils), la feina per sobreviure (procuro que sigui dins el món de la creativitat), i el treball artístic més personal.

Pintura Catàleg d'artistes

Luis_Rueda0
Rueda Gobernado, Luis

Barcelona, 1954

 • 1968-70 estudia a la Massana
 • 1970- 82 es dedica al disseny gràfic en diferents empreses i estudis.
 • 1982 89 forma part del departament de disseny gràfic i imatge de TV3. 
 • 1989 00 Treballa com a directiu d’imatge i disseny per a publicitat i participa a la creació de les empreses com  Zoptic SL i la Truka TV SL que col·laboren amb TV3, Canal Plus, Canal 33, Euskal Televista, Canal  9 i diveses plataformes digitals, guanyant durant aquests anys diferents premis Laus i essent seleccionat als  Promax
 • 1993 94 col·labora amb El País com a il·lustrador.  
 • 2000 a partrir d’aquest moment  es dedica exclusivament a la pintura.

EXPOSICIONS:

 • 2012 EXPOSICIÓ PERMAMENT TALLER OBERT PALAFRUGELL
 • 2011 GALERIA CARMEN SALLENT BARCELONA
 • 2010 GALERIA CARMEN SALLENT BARCELONA
 • 2009 GALERIA CARMEN SALLENT BARCELONA
 • 2006 PALAU FALGUERA SANT FELIU DE LLOBREGAT
 • 2004 AULA DE CULTURA DE LA CAIXA PENEDES SFLL
 • 2003 CENTRE DE CULTURA CAN RICART SFLL
 • 2003 ESPAI D´ART DEL CAATB BARCELONA
 • 1995 CAL LLUIS SANT MARTÍ SARROCA BARCELONA
 • 1994 CASAL DE CULTURA SANT FELIU DE LLOBREGAT

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Asimetries personals:

Això que anomenem art, tan difícil de definir, tal vegada sigui la baula que, de forma inconscient, encara ens uneix amb el costat màgic de la naturalesa humana i intenti donar significat a tot allò que fuig a l’enteniment basat en teories que, com a espècie, hem elaborat per donar significat a la nostra existència.

Eso que llamamos arte, de tan difícil definición, quizás sea el eslabón, que de manera inconsciente, todavía nos une al lado mágico de la naturaleza humana, e intente dar significado a todo aquello que escapa al entendimiento basado en las teorías, que como especie, hemos elaborado para dar significado a nuestra existencia.

Pintura Catàleg d'artistes

CatiSalazarUlt
Salazar, Cati

Barcelona, 1966.

Cursa estudis universitaris de Prehistòria i Història antiga a la U.B.

Es considera autodidacta tot i que l’interès per la pintura la porta a realitzar diverses formacions que han consolidat els seus recursos tècnics, com ara el Diploma en Restauració i Peritatge d’obres d’Art (IECCA), seminaris sobre color i dibuix a la Facultat de Belles Arts (U.B) entre d’altres. L’any 1992 es trasllada a viure a l’Empordà. A Girona assisteix al curs d’aquarel·la amb el mestre Martínez Lozano. A l’UdG estudia Ioga en l’Educació (RYE) i el Màster Integratiu d’Artteràpia (GREFART), així com formacions relacionades amb l’art, la conducta humana i el mindfulness.

Compagina l’activitat docent d’Arts plàstiques i Artteràpia a Escoles d’Educació Infantil i Primaria, a Centres Cívics i a Festivals i esdeveniments culturals, amb el seu estudi de pintura a l’Empordà. El seu treball està molt lligat al paisatge i la natura que l’envolta. Realitza exposicions individuals i col·lectives des de l’any 1997.

Actividad artística:

2001-actualitat: @catisalazar.art: Desenvolupament i realització de Tallers d’Art en diferents formats (Infants, joves, gent gran, família, vi, mindfulness, natura, artteràpia...)

2016-actualitat: Organització Concurs de pintura ràpida de Corçà.

2012-actualitat: Forma part del jurat del concurs de pintura ràpida de Torroella de Montgrí

2012: Creació de Empord’Art.(Plataforma de difusió i promoció d’artistes plàstics vinculats a l’Empordà).

2002: 1r premi concurs pintura ràpida St. Jordi Desvalls.

1990-1992: Taller-botiga de restauració i pintura decorativa (sobre fusta i mural). Barcelona.

1992-2019: Taller de pintura (Baix Empordà).

Treballs de ilustració: Editorial La Galera, Ed. K Industria.

Cesió d’obres per a la pel·lícula “La Brava” (R.Aguilar).

Obres en coleccions privades d’Espanya, Itàlia, Alemanya, Londres, França, Alemanya i EEUU.

Des de 1997 exposicions de l’obra pictòrica.

Exposicions col·lectives:

2022: - Misonny Art Festival. Baqueira Beret.

2021: - Misony Art Festival. Gualta. Baix Empordà.

2019: - Homenatge Joan Brossa. Arteca. Palafrugell.

2017: - Inund’Art. St. Feliu de Boada.

2016: - 50 Aniversari Havaneres de Calella de Palafrugell. Arteca. Palafrugell.

2015: - Empord’Art Sala d’Art Municipal. Peratallada. Tauletes de fang Arteca. Palafrugell. Art i Gastronomia. Arteca. Palafrugell.

2014: - Empord’Art Gran Format. Sala d’Art L’Escola. St. Feliu de Boada. -Empord’Art Petit Format. White Summer. Pals.

2013: - Empord’Art Nadal. Espai d’Art. Rupià.

2012: - Empord’Art Nadal. Masia Store. Rupià.

2011: - Inund’Art. Girona. FirArtSalt (Salt). - 46a Fira de dibuix i pintura. Girona.

2010: - FirarSalt. Salt. - Fires de pintura: Calonge, La Pera, Palafrugell, La Bisbal d’Empordà.

2009: - 44a Fira de dibuix i pintura. Girona.

2008: - Hipermerc’Art (Vinçon-Galeria Safia). Barcelona.

2007: - Galeria Traç d’Art. (L’Estartit).

2006: - Hipermerc’Art. (Vinçon-Galeria Safia). Barcelona. - Galeria Traç d’Art. Sabadell. - L’Illa d’Art (Galeria Safia). Barcelona.

2005: - Hipermerc’Art (Vinçon-Galeria Safia). Barcelona. - L’Illa d’Art (Galeria Safia). Barcelona. - GaleriaTraç d’Art. L’Estartit.

 

Exposicions individuals: 

 • Exposicions individuals:
  2022: - Espai 22. Amics Museu Art. Llibreria 22. Girona.
  2020: - Club Nàutic Estartit. - Atelier Cora Egger. Barcelona.
  2019: - Centre Cívic Creu de la Mà. Figueres.
  2016: - Eugin Art. Clínica Eugin. Barcelona.
  2015: - Nafent. Torroella de Montgrí. - El Bouquet. La Bisbal d’Empordà.
  2012: - Starbucks coffee. Barcelona. - Sala Les Neretes. Verges.
  2011: -Eugin Art. Clínica Eugin. Barcelona. -Café Royal. Girona .-L’Escola.La Pera. -Espai Flor a punt. Girona.
  2010: - Arteca. Biblioteca de Palafrugell. - Encant Galeria d’Art. Girona.
  2009: - Consell Municipal L’Estartit. - El Bouquet (La Bisbal). - Saratoga café.Girona.
  2008: - Espai Can Rovira. Celrà.
  2007: - Recès de la riba. Girona.
  2006: - Centre Cultural “La Fàbrica”. Celrà.
  2005: - Mas Pi. Verges (Girona). - Espai Gira-sol. Barcelona.

Si en voleu saber més, cliqueu aquí

 

Pintura Catàleg d'artistes