Pintura

eloilaporta006
Laporta, Eloi

Palafrugell, 1973.

Entre 1993 i 1998 es llicencia en Belles Arts, amb especialitat en pintura, entre 1995 i 1998 cursa els estudis de restauració pictòrica a l'Escola d'Arts i Oficis de la Diputació de Barcelona. Ha realitzat exposicions tant individuals com col·lectives a Barcelona, Begur, Calella de Palafrugell, Blanes, Palafrugell o Tamariu i manté obra permanent en el fons d'art de moltes d'aquestes galeries. Ha treballat també com a restaurador de façanes  i murals modernistes i ha participat en tots les edicions del Primavera Sound i el Sònar a l'apartat de producció. 

Si en voleu saber més cliqueu aquí

Pintura Catàleg d'artistes

jaumelaporta00
Laporta, Jaume

Jaume Laporta va néixer a Barcelona el 1940 en una família amb una llarga tradició artística. Va començar a pintar quan tenia 14 anys.  El 1957 inicia els seus estudis a l'Escola d'Arts de la Universitat de Barcelona, on estudia escultura i pintura, finalment es llicencia en l’especialitat de pintura. 

En la dècada de 1970 Laporta s’estableix a la  Costa Brava, atret per la singularitat i la bellesa del paisatge mediterrani. Mentre dibuixa a la platja, el 1981, decideix  que a partir d'aquest moment es dedicarà a la seva habilitat creativa per captar el món mariner amb el major realisme artístic possible. En les seves pintures a l'oli i pastel, Laporta intenta mantenir una sensació de realisme mentre juga amb la pintura i les brotxes evitant una excessiva fidelitat a la realitat. 

El treball de Laporta és àmpliament exhibit i recollit a tot Espanya, a Barcelona, Madrid, València, Castelló, Girona;. i  també a l'estranger,  al Regne Unit, França, Alemanya, Suïssa, Andorra i Portugal, entre altres països.  Les seves pintures es troben en nombroses col•leccions públiques i privades.

 

L'EXPOSICIÓ

L'habilitat de Jaume Laporta per captar les formes, tant en la figura humana com en els elements arquitectònics, és de gran categoria. Aixeca i construeix amb seguretat, gràcia i fermesa. Peró a més aconsegueix en el conjunt dels quadros -fruites, veles llatines, cordes marineres- un àmbit daurat que els dóna preséncia i el sentit de permanència que té la vida. La millor llum de Laporta és la dels capvespres, aquella que no s'imposa per la força sinó per la carícia. A través d'ella el seu precís realisme, tendent a mostrar que el temps és el gran devorador de tot el que existeix, fa que ens adonem del millor de l'esperit de l'artista. La seva obra és com la sal marina que converteix en aspres, però imprescindibles, les cordes a les barques. (texte de Josep M. Cadena).

Pintura Catàleg d'artistes

annallimona01
Llimona, Anna

Anna Llimona Broto. Artesana per herència familiar i professió. Dedicada molts anys a la  restauració de mobles, vaixells i a l'artesania naval. Es considera autodidacta de naixement. Rebusca i agafa tota mena de fustes, que la gent tira, als contenidors i a les deixalleries, li encanta poder donar vida a una porta d'armari, que algú ha llençat perquè ja no li fa servei i convertir-la en un quadre. La platja i els temporals, li regalen sovint un món de tresors...trossos de vaixells, pedres, pedretes de colors, petxines i cargols, que utilitza per fer les seves obres i amb elles ens dedica tot un món especial, perquè nosaltres ho gaudim.

Pintura Catàleg d'artistes

mercelluis
Lluís, Mercé

Artista empordanesa nascuda a Palafrugell - Girona - i gran dibuixant. La seva obra -com la d'altres grans artistes empordanesos com Dalí i Pla- és assotada pel vent de la Tramuntana, i li dóna un toc de genialitat i frescor. Mercè Lluís pinta en els seus olis la societat actual amb les seves presses, l'estrès i el frenesí de les compres i el consum.

Pintura Catàleg d'artistes

Sergio_Mansberger
Mansberger Lorda, Sergio

Sergio Mansberger Lorda nació en Lyon (Francia), de padres españoles. Ha residido en Polonia y Holanda, dónde aprendió a ver. Su formación es fundamentalmente autodidacta, si bien frecuentó en Madrid el estudio de su tio, el pintor Enrique Mansberger Amorós, otros talleres artísticos, el Círculo de Bellas Artes y está en posesión de un diploma de ilustrador. Su obra abarca diversos estilos y materiales: óleo, acrílico, pastel, rotulador, lápiz, etc.

Pintura Catàleg d'artistes

LlorensMarquesbis
Marquès Grau, Llorenç

Dissenyador gràfic (Escola Massana). Estudis universitaris parcials de Filologia i Filosofia (UB).

Ha treballat en el món editorial. Realització d'un parell de curtmetratges. Ha publicat articles de cinema, co-dirigit una col·lecció de literatura i exercit la crítica literària. Des de 1992 ha treballat en estudis gràfics com a creatiu.

Si en voleu saber més, cliqueu aquí

 

 

 

 

Pintura Catàleg d'artistes

bertoMartinez
Martínez Tello, Berto

Terrassa, 1986

Viu i treballa entre Leipzig( Alemanya) i Barcelona.

 Estudis

 2005       Estudis de Grau Mitjà ( Especialitat Violí )

2005-09   Licenciatura en Bellas Artes. Universitat de Barcelona.

2009-10   Hochschule für Grafik und Buchkunst. Leipzig ( Alemanya).

Exposicions Individuals

2015        Fundació Vila Casas. Sala Empordà de Palafrugell.

2014        Lllibreria Mediterrania. Palafrugell.

2014        Alter Ego. Palafrugell. " Des del cel, cap a la terra".

2014        Exposició Arteca. Biblioteca Municipal de Palafrugell. 

2012        Berger Gallery.

2009       Cambra de la Propietat Urbana. Barcelona .(Comissariat  per Alex Mitrani).

 Exposicions Col.lectives

2013        Gran Exposicioó Pintura amb 34 joves pintors d' ara, Barcelona. Pictobcn.  Hangar, Centre de producció artística.

2012        Fira " SWAB". Barcelona 

2012      " Gute Fahr" Berto Martinez Tello i Samuel Vanderveken, Leipzig.

2011        Rundgang Spinnerei mit LIA ( Leipzig International Art program)

2010     

 • " Menü V " Raum Westwerk, Leipzig. 
 • "Land in Sacht " Hoschule für Graphic und Buchkunst (HGB),              Leipzig.
 • "SPINART" Rundgang durch die Spinnerei-Galerien amb LIA-Leipzig
 •  International Art Programme, Leipzig
 •  Rundgang" Hochschule für Grafik und Buckunst (HGB), Leipzig.

2009      Premi de Pintura Autocugat. Sant Cugat del Vallès. Premiat

2008    

 • Premi Art Jove, Sala Parés.
 • Premi de Pintura Autocugat, Sant Cugat del Vallès. Premiat

  Beques i Premis

 2009        

 • Beca ERASMUS Universitat de Barcelna a Leipzig.  
 • Beca Autocugat de Pintura, Universitat de Barcelona.
 • 2008Premi de Pintura i Fotografia, Art-30, Sala Parés, Barcelona.
 •  Premiat. Premi de Pintura Autocugat, Universitat de Barcelona.
 • Premi de Pintura Sant Vicens, Sitges.
 •  Seleccionado. Premi de Pintura Jove, Galeria Anquin's, Reus.

2007    

 • Premi de dibuix Memorial Joan Cos Casino Menestral de Figueres.       
 • Premi Menarini, Badalona              

 

 

Pintura Catàleg d'artistes Fons Arteca - Pintura

LluisMasdeu1
Masdeu, Lluís

La meva afició a la pintura va sorgir arrel d’un accident de transit al intentar buscar el costat positiu de les coses i al disposar de més temps lliure, vaig aprofitar en l’afició que ja de ben petit se’m donava bé, el dibuix. I gràcies al amic i professor Francesc Torrents, que em va anar guiant per millorar, i ha estat així com la meva passió a la pintura ha anat creixent.

 

Pintura Catàleg d'artistes